Cea de-a XXII Zi Mondială a Tineretului

 Dacă pentru mulţi dintre tineri ziua de 6 Mai nu a însemnat mai nimic, iată că pentru tinerii romano-catolici a fost o zi importantă, zi în care au sărbătorit ziua tineretului. Această sărbătoare s-a desfăşurat în acest an la Iugani.

p1040849_resize.JPGLa această sărbătoare am participat şi noi, tinerii din Valea Mare, în număr de 75. Plecarea a avut loc la ora 7,00 dimineaţa. odată ajunşi acolo, în jurul orei 9,00, ne-am îndreptat spre punctul de întâlnire unde s-a desfăşurat întregul program. Am avut timp să ne acomodăm cu atmosfera şi sincer, nu a fost nici o problemă să ne acomodăm.

La ora 9,45 fiecare parohie ÅŸi-a trimis câte un reprezentant în întâmpinarea episcopilor ÅŸi a numeroÅŸilor preoÅ£i care au celebrat Sfânta Liturghie de la ora 11,00. Episcopii care au participat la acest moment deosebit au fost: Episcop auxiliar Aurel Percă ÅŸi Episcopul de ChiÅŸinău: Anton CoÅŸa (bucuria noastră, pentru ca s-a născut ÅŸi a crescut ca ÅŸi noi în Valea Mare). Mesajul pe care Sfântul Părinte Papa Benedict al XVI-lea ni l-a adresat ÅŸi pe care episcopul Anton CoÅŸa l-a aprofundat în predica sa este: “AÅŸa cum v-am iubit eu, aÅŸa să vă iubiÅ£i ÅŸi voi unul pe altul”.

Îmbrăcaţi cu dragoste am participat cu toţii la Sfânta Liturghie unde ne-am hrănit sufletul  şi am ascultat cu ardoare Cuvântul Domnului. Imediat după Sfânta Liturghie a urmat o scurtă pauză, căci avea nevoie şi stomacul de hrană după ce ne-am hrănit sufleteşte. Apoi ziua a continuat cu un program artistic şi cultural în acelaş timp, la care am participat şi noi prezentând un cântec, creaţie proprie: Bernadeta Antal.

p1040859_resize.JPGChiar dacă vremea s-a jucat puţin cu noi, buna dispoziţie a făcut ca ziua să curgă mult prea repede şi să ne întoarcem acasă (de remarcat! am fost ultimii care am plecat din localitate), după ce în prealabil, toţi împreună am fost să vizităm biserica parohială, să ne rugăm pentru noi şi pentru comunitatea noastră, dar mai ales, pentru a-i cânta Domnului din Preasfântul Sacramentul cântecul nostru.

obosiÅ£i dar totuÅŸi veseli ÅŸi cu inimile pline de veselie, ne-am îndreptat spre casă însă misiunea noastră încă nu se închiase, astfel că fiind PrimiÅ£ia Părintelui Alois… Ne-am gândit să-i facem o surpriză ÅŸi să-i dăruim încă o ocazie de bucurie pentru ca întreaga zi să fie una cu adevărat dăruită iubirii.

Poate nu toate au mers conform planului şi nici nu a fost totul la superlativ, dar ziua de 6 Mai a fost o zi reuşită şi plină de bucurie, haruri şi iubire. Toate acestea se datorează şi implicării păritelui vicar Florin Sescu, care a fost alături de noi şi ne-a îndrumat ca un bun păstor.

Un răspuns la ““AÅŸa cum eu v-am iubit, să vă iubiÅ£i unul pe altul!””

  1. pe 18 Mai 2007 la 1:11 pm beti

    Intr-adevar a fost o zi binecuvantata si reusita, aceste sarbatori ale tineretului devin din ce in ce mai bine organizate si mai placute. Dumnezeu sa-i binecuvanteze pe organizatori si pe noi toti! Va salut cu drag, Beti

Trackback-uri | Comentarii prin RSS

Postează un răspuns