Cea de-a XXII Zi Mondială a Tineretului

 Dacă pentru mulţi dintre tineri ziua de 6 Mai nu a însemnat mai nimic, iată că pentru tinerii romano-catolici a fost o zi importantă, zi în care au sărbătorit ziua tineretului. Această sărbătoare s-a desfăşurat în acest an la Iugani.

p1040849_resize.JPGLa această sărbătoare am participat şi noi, tinerii din Valea Mare, în număr de 75. Plecarea a avut loc la ora 7,00 dimineaţa. odată ajunşi acolo, în jurul orei 9,00, ne-am îndreptat spre punctul de întâlnire unde s-a desfăşurat întregul program. Am avut timp să ne acomodăm cu atmosfera şi sincer, nu a fost nici o problemă să ne acomodăm.

La ora 9,45 fiecare parohie şi-a trimis câte un reprezentant în întâmpinarea episcopilor şi a numeroşilor preoţi care au celebrat Sfânta Liturghie de la ora 11,00. Episcopii care au participat la acest moment deosebit au fost: Episcop auxiliar Aurel Percă şi Episcopul de Chişinău: Anton Coşa (bucuria noastră, pentru ca s-a născut şi a crescut ca şi noi în Valea Mare). Mesajul pe care Sfântul Părinte Papa Benedict al XVI-lea ni l-a adresat şi pe care episcopul Anton Coşa l-a aprofundat în predica sa este: “Aşa cum v-am iubit eu, aşa să vă iubiţi şi voi unul pe altul”.

Îmbrăcaţi cu dragoste am participat cu toţii la Sfânta Liturghie unde ne-am hrănit sufletul  şi am ascultat cu ardoare Cuvântul Domnului. Imediat după Sfânta Liturghie a urmat o scurtă pauză, căci avea nevoie şi stomacul de hrană după ce ne-am hrănit sufleteşte. Apoi ziua a continuat cu un program artistic şi cultural în acelaş timp, la care am participat şi noi prezentând un cântec, creaţie proprie: Bernadeta Antal.

p1040859_resize.JPGChiar dacă vremea s-a jucat puţin cu noi, buna dispoziţie a făcut ca ziua să curgă mult prea repede şi să ne întoarcem acasă (de remarcat! am fost ultimii care am plecat din localitate), după ce în prealabil, toţi împreună am fost să vizităm biserica parohială, să ne rugăm pentru noi şi pentru comunitatea noastră, dar mai ales, pentru a-i cânta Domnului din Preasfântul Sacramentul cântecul nostru.

obosiţi dar totuşi veseli şi cu inimile pline de veselie, ne-am îndreptat spre casă însă misiunea noastră încă nu se închiase, astfel că fiind Primiţia Părintelui Alois… Ne-am gândit să-i facem o surpriză şi să-i dăruim încă o ocazie de bucurie pentru ca întreaga zi să fie una cu adevărat dăruită iubirii.

Poate nu toate au mers conform planului şi nici nu a fost totul la superlativ, dar ziua de 6 Mai a fost o zi reuşită şi plină de bucurie, haruri şi iubire. Toate acestea se datorează şi implicării păritelui vicar Florin Sescu, care a fost alături de noi şi ne-a îndrumat ca un bun păstor.

Un răspuns la ““Aşa cum eu v-am iubit, să vă iubiţi unul pe altul!””

  1. pe 18 Mai 2007 la 1:11 pm beti

    Intr-adevar a fost o zi binecuvantata si reusita, aceste sarbatori ale tineretului devin din ce in ce mai bine organizate si mai placute. Dumnezeu sa-i binecuvanteze pe organizatori si pe noi toti! Va salut cu drag, Beti

Trackback-uri | Comentarii prin RSS

Postează un răspuns