După ce, în ziua de 5 mai a vut loc consacrarea întru preoţie a fratelui, Alois Ciuraru, duminică, 6 mai, în parohia noastră a avut loc celebrarea Primei Sfinte Liturghii.
alois.jpg     Astfel, încă din săptămâna precedentă, creştinii din Valea Mare au început pregătirile pentru această sărbătoare. Deşi timpul a fost extrem de încărcat pentru cei care au fost implicaţi direct în această acţiune, dat fiind evenimentele desfăşurate în acea perioadă - deplasarea la Oneşti pentru a fi alături de fratele Alois la hirotonirea sa întru preoţie şi pregătirile pentru participarea tinerilor la celebrarea diecezană a zilei tineretului, totuşi, totul a fost pregătit cum se cuvine. Aşa cum se obişnuieşte, biserica a fost îmbrăcată în sărbătoare. Acest lucru s-a realizat nu numai pe plan material dar si spiritual, după cum s-a si văzut la Sfânta Liturghie.
Duminică, încă de dimineaţă, creştinii l-au întâmpinat pe Pr. Alois în faţa Altarului Recunoştinţei. Aici au fost prezenţi tineri călare şi îmbrăcaţi în portul popular. După urările de rigoare făcute din partea comunităţii, Părintele primiţiant a fost condus spre casa parohială.
Sfânta Liturghie a început la ora 11:00. Aici au fost prezenţi membrii familiei, colegi ai părintelui, superiorii dar şi, nu în ultimul rând, consătenii. Îndraznec să spun că fiecare dintre cei prezenţi au avut emoţii. Cum era de aşteptat cel mai emoţionat s-a dovedit a fi chiar Părintele Alois. Acest lucru nu l-a împiedicat însă să celebreze o Sf Liturghie frumoasă şi înălţătoare. În încheiere grupul de copii pregătit de Pr. vicar şi animat de surorile franciscane a prezentat printr-un mic program artistic mesajul întregului sat: “Eşti preot pe vecie, ales de Dumnezeu, să fii în astă lume ce-a fost şi fiul său! Cu multă sănătate, cu sprijin de la noi, să împlineşti voinţa celui ce te-a chemat!”
dsc_0753.JPG     După amiază, a mai avut loc un evenimet deosebit, acela al reîntâlnirii Părintelui primiţiant cu Părintele vicar şi tinerii satului care au participat la întâlnirea diecezană a tineretului de la Iugani. A fost un moment deosebit în care tinerii satului i-au cântat Părintelui din toată inima, i-au făcut toate urările de bine şi, bine înţeles, au întins o horă în jurul monumentului din sat pentru a sărbători cât mai frumos momentul.
E adevărat că în drumul pe care a păşit pr. Alois are nevoie mereu de rugaciunile noastre pentru a-i sluji Domnului cu cât mai mare fidelitate. Să-i dea Dumnezeu multă sănătate şi putere de muncă pentru a putea fi un adevărat apostol al Său!

articol realizat de Gena

Trackback-uri | Comentarii prin RSS

Postează un răspuns