După ce, în ziua de 5 mai a vut loc consacrarea întru preoţie a fratelui, Alois Ciuraru, duminică, 6 mai, în parohia noastră a avut loc celebrarea Primei Sfinte Liturghii.
alois.jpg     Astfel, încă din săptămâna precedentă, creştinii din Valea Mare au început pregătirile pentru această sărbătoare. Deşi timpul a fost extrem de încărcat pentru cei care au fost implicaţi direct în această acţiune, dat fiind evenimentele desfăşurate în acea perioadă - deplasarea la Oneşti pentru a fi alături de fratele Alois la hirotonirea sa întru preoţie şi pregătirile pentru participarea tinerilor la celebrarea diecezană a zilei tineretului, totuşi, totul a fost pregătit cum se cuvine. Aşa cum se obişnuieşte, biserica a fost îmbrăcată în sărbătoare. Acest lucru s-a realizat nu numai pe plan material dar si spiritual, după cum s-a si văzut la Sfânta Liturghie.
Duminică, încă de dimineaţă, creştinii l-au întâmpinat pe Pr. Alois în faţa Altarului Recunoştinţei. Aici au fost prezenţi tineri călare şi îmbrăcaţi în portul popular. După urările de rigoare făcute din partea comunităţii, Părintele primiţiant a fost condus spre casa parohială.
Sfânta Liturghie a început la ora 11:00. Aici au fost prezenÅ£i membrii familiei, colegi ai părintelui, superiorii dar ÅŸi, nu în ultimul rând, consătenii. ÃŽndraznec să spun că fiecare dintre cei prezenÅ£i au avut emoÅ£ii. Cum era de aÅŸteptat cel mai emoÅ£ionat s-a dovedit a fi chiar Părintele Alois. Acest lucru nu l-a împiedicat însă să celebreze o Sf Liturghie frumoasă ÅŸi înălţătoare. ÃŽn încheiere grupul de copii pregătit de Pr. vicar ÅŸi animat de surorile franciscane a prezentat printr-un mic program artistic mesajul întregului sat: “EÅŸti preot pe vecie, ales de Dumnezeu, să fii în astă lume ce-a fost ÅŸi fiul său! Cu multă sănătate, cu sprijin de la noi, să împlineÅŸti voinÅ£a celui ce te-a chemat!”
dsc_0753.JPG     După amiază, a mai avut loc un evenimet deosebit, acela al reîntâlnirii Părintelui primiţiant cu Părintele vicar şi tinerii satului care au participat la întâlnirea diecezană a tineretului de la Iugani. A fost un moment deosebit în care tinerii satului i-au cântat Părintelui din toată inima, i-au făcut toate urările de bine şi, bine înţeles, au întins o horă în jurul monumentului din sat pentru a sărbători cât mai frumos momentul.
E adevărat că în drumul pe care a păşit pr. Alois are nevoie mereu de rugaciunile noastre pentru a-i sluji Domnului cu cât mai mare fidelitate. Să-i dea Dumnezeu multă sănătate şi putere de muncă pentru a putea fi un adevărat apostol al Său!

articol realizat de Gena

Trackback-uri | Comentarii prin RSS

Postează un răspuns