Acţiunea Catolică este o asociaţie de laici care în mod liber aleg să-l slujească pe Cristos, punându-se în serviciul Bisericii. Este angajament, colaborare, responsabilitate, deschidere, comuniune, mod de viaţă creştină şi cale de sfinţenie.

p1070835_resize.JPGMembrii Acţiunii Catolice în colaborare cu păstorii Bisericii au datoria de a promova această asociaţie, de a o face cunoscută prin cuvânt şi fapte. Astfel, în parohia „Sf Mihail Arhanghelul” din Valea Mare, Bacău, în luna octombrie s-a încercat promovarea Acţiunii Catolice în cadrul comunităţii parohiale.

În acest scop membrii AC în strânsă colaborare cu Părintele vicar, au animat: adoraţii la Preasfântul Sacrament, lectio divina, cateheze, s-a vizionat un film, au fost animate Sfintele Liturghii duminicale ale tinerilor.

O activitate mai intensă s-a întreprins în săptămâna 14-21 octombrie, săptămâna de promovare propusă de către Federaţia Acţiunii Catolice din România. Am avut următoarele activităţi:

- Luni 15 oct: s-au desenat afişe sub titlul: „Paşi spre Acţiunea Catolică”; afişe care mai apoi au fost lipite prin sat, în diferite puncte printre care şi şcoala;

- Marţi 16 oct: am vizionat filmul „Don Bosco”;

- Miercuri 17 oct: l-am adorat pe Isus din Sf Euharistie, mulţumindu-i pentru prezenţa Sa, ajutorul dat în anul asociativ încheiat; alături de acestea am ascultat şi glasul Domnului care ne-a spus „Vino şi urmează-mă!” – un îndemn ce a fost adresat fiecăruia dintre noi şi care aşteaptă un răspuns afirmativ, „Da”-ul nostru, disponibilitatea noastră exprimată prin gestul simbolic de oferire a florilor în faţa altarului său. Au fost trăite momente pline de har şi emoţii care sperăm ne vor însoţi pe parcursul întregului an asociativ:

- Joi 18 oct: tinerii AC responsabili cu latura recreativă, s-au întâlnit pentru pregătirea programului artistic în vederea spectacolului de duminică;

13102007_resize.jpg- Vineri 19 oct: În cadrul catehezei de seară pentru tineri, Părintele vicar a prezentat o cateheză adresată întregii comunităţi în care a subliniat scopul, obiectivele şi însemnătatea angajării pe drumul Acţiunii Catolice;

- Sâmbătă 20 oct: mai întâi copiii la ora 1530 şi-au ales reprezentantul ACC din rândul celor mici; apoi tinerii AC în colaborare cu Părintele vicar au pregătit toate cele necesare pentru spectacolul de duminică, dar şi pentru ziua de misiuni în care am fost direct implicaţi;

- Duminică 21 oct: zi care coincide cu Ziua Recoltei desfăşurată în comunitatea noastră, AC a animat Sf Liturghie şi programul recreativ organizat cu această ocazie. La această sărbătoare au fost invitaţi şi membrii AC din Faraoani.

Pentru că timpul de pregătire nu ne-a permis să le organizăm pe toate într-o singură săptămână, am lăsat „propaganda” ACC în şcoală pentru săptămâna 22-28 octombrie.

Rezultatele au fost deosebite, simţind o creştere semnificativă a numărului de membri. Speranţa noastră este ca ei să şi activeze întocmai.

PreÅŸedintele parohial AC Valea Mare

Bernadeta Farţade-Gabor

Trackback-uri | Comentarii prin RSS

Postează un răspuns