Larg deschideÅ£i poarta…

Duminică 17 decembrie, a III-a duminică din Advent, un grup de tineri din parohia noastră au pornit să colinde zonele “mai înalte” ale diecezei noastre, zona IaÅŸului.

p1010615_resize.JPG

Astfel, pe la ora 11,30 după amiaza, ne-am adunat la casa tineretului un grup frumos de tineri ÅŸi adolescenÅ£i, aproximativ 43 la număr, plini de nerăbdare spre a porni în periplul nostru muzical. RecunoaÅŸtem că nu ne-am înarmat cu multe instrumente muzicale, dar am fost plini de entuziasm, bună dispoziÅ£ie ÅŸi dornici de a cânta “pe la casa altuia”. Primul popas l-am făcut în drumul nostru la o parohie care are acelaÅŸi patron ca al nostru: “Parohia Sfântul Mihail Arhanghelul din Sabaoani”. Aici i-am colindat pe preoÅ£ii si tinerii din această comunitate.

Pe la ora 16,00 am ajuns în cele din urmă ÅŸi pe tărâmurile ieÅŸene. Am lăsat autocarul la Palatul Culturii ÅŸi am pornit la o plimbare prin capitala Moldovei pentru a admira frumuseÅ£ea oraÅŸului, mai ales că o parte din cei prezenÅ£i ori nu au văzut niciodată oraÅŸul, ori nu au reuÅŸit să se plimbe în voi prin el. Când s-a mai înserat ÅŸi timpul era propice pentru colide, am poposit la Institutul Teologic “Sfântul Iosif” pentru ai colinda pe preoÅ£ii ÅŸi seminariÅŸtii de acolo.

p1010664_resize.JPG Mai apoi am coborât la Episcopie pentru a colinda pe păstorii diecezei noastre. Aici am fost primiţi cu căldură de Preasfinţitul Gherghel. După ce ne-am terminat întreg repertoriul, cel pregătit cu câteva săptămâni înainte pentru această ocazie, ne-am relaxat ascultând un minunat concert de colinde. Corul seminarului a fost şi de această dată, ca de altfel de mult timp încoace, la înălţime, îi felicităm.

După terminarea concertului am mai zăbovit puţin pe străzile minunat luminate ale Iaşului, după care ne-am întors spre casă mai veseli, mai încărcaţi sufleteşte şi mult mai convinşi că şi la anul ne vom întoarce.

Vizualizaţi albumul foto făcut cu această ocazie.

Trackback-uri | Comentarii prin RSS

Postează un răspuns