Larg deschide┼úi poarta…

Duminic─â 17 decembrie, a III-a duminic─â din Advent, un grup de tineri din parohia noastr─â au pornit s─â colinde zonele “mai ├«nalte” ale diecezei noastre, zona Ia┼čului.

p1010615_resize.JPG

Astfel, pe la ora 11,30 dup─â amiaza, ne-am adunat la casa tineretului un grup frumos de tineri ┼či adolescen┼úi, aproximativ 43 la num─âr, plini de ner─âbdare spre a porni ├«n periplul nostru muzical. Recunoa┼čtem c─â nu ne-am ├«narmat cu multe instrumente muzicale, dar am fost plini de entuziasm, bun─â dispozi┼úie ┼či dornici de a c├ónta “pe la casa altuia”. Primul popas l-am f─âcut ├«n drumul nostru la o parohie care are acela┼či patron ca al nostru: “Parohia Sf├óntul Mihail Arhanghelul din Sabaoani”. Aici i-am colindat pe preo┼úii si tinerii din aceast─â comunitate.

Pe la ora 16,00 am ajuns ├«n cele din urm─â ┼či pe t─âr├ómurile ie┼čene. Am l─âsat autocarul la Palatul Culturii ┼či am pornit la o plimbare prin capitala Moldovei pentru a admira frumuse┼úea ora┼čului, mai ales c─â o parte din cei prezen┼úi ori nu au v─âzut niciodat─â ora┼čul, ori nu au reu┼čit s─â se plimbe ├«n voi prin el. C├ónd s-a mai ├«nserat ┼či timpul era propice pentru colide, am poposit la Institutul Teologic “Sf├óntul Iosif” pentru ai colinda pe preo┼úii ┼či seminari┼čtii de acolo.

p1010664_resize.JPG Mai apoi am cobor├ót la Episcopie pentru a colinda pe p─âstorii diecezei noastre. Aici am fost primi┼úi cu c─âldur─â de Preasfin┼úitul Gherghel. Dup─â ce ne-am terminat ├«ntreg repertoriul, cel preg─âtit cu c├óteva s─âpt─âm├óni ├«nainte pentru aceast─â ocazie, ne-am relaxat ascult├ónd un minunat concert de colinde. Corul seminarului a fost ┼či de aceast─â dat─â, ca de altfel de mult timp ├«ncoace, la ├«n─âl┼úime, ├«i felicit─âm.

Dup─â terminarea concertului am mai z─âbovit pu┼úin pe str─âzile minunat luminate ale Ia┼čului, dup─â care ne-am ├«ntors spre cas─â mai veseli, mai ├«nc─ârca┼úi suflete┼čte ┼či mult mai convin┼či c─â ┼či la anul ne vom ├«ntoarce.

Vizualizaţi albumul foto făcut cu această ocazie.

Trackback-uri | Comentarii prin RSS

Postează un răspuns