Larg deschideţi poarta…

Duminică 17 decembrie, a III-a duminică din Advent, un grup de tineri din parohia noastră au pornit să colinde zonele “mai înalte” ale diecezei noastre, zona Iaşului.

p1010615_resize.JPG

Astfel, pe la ora 11,30 după amiaza, ne-am adunat la casa tineretului un grup frumos de tineri şi adolescenţi, aproximativ 43 la număr, plini de nerăbdare spre a porni în periplul nostru muzical. Recunoaştem că nu ne-am înarmat cu multe instrumente muzicale, dar am fost plini de entuziasm, bună dispoziţie şi dornici de a cânta “pe la casa altuia”. Primul popas l-am făcut în drumul nostru la o parohie care are acelaşi patron ca al nostru: “Parohia Sfântul Mihail Arhanghelul din Sabaoani”. Aici i-am colindat pe preoţii si tinerii din această comunitate.

Pe la ora 16,00 am ajuns în cele din urmă şi pe tărâmurile ieşene. Am lăsat autocarul la Palatul Culturii şi am pornit la o plimbare prin capitala Moldovei pentru a admira frumuseţea oraşului, mai ales că o parte din cei prezenţi ori nu au văzut niciodată oraşul, ori nu au reuşit să se plimbe în voi prin el. Când s-a mai înserat şi timpul era propice pentru colide, am poposit la Institutul Teologic “Sfântul Iosif” pentru ai colinda pe preoţii şi seminariştii de acolo.

p1010664_resize.JPG Mai apoi am coborât la Episcopie pentru a colinda pe păstorii diecezei noastre. Aici am fost primiţi cu căldură de Preasfinţitul Gherghel. După ce ne-am terminat întreg repertoriul, cel pregătit cu câteva săptămâni înainte pentru această ocazie, ne-am relaxat ascultând un minunat concert de colinde. Corul seminarului a fost şi de această dată, ca de altfel de mult timp încoace, la înălţime, îi felicităm.

După terminarea concertului am mai zăbovit puţin pe străzile minunat luminate ale Iaşului, după care ne-am întors spre casă mai veseli, mai încărcaţi sufleteşte şi mult mai convinşi că şi la anul ne vom întoarce.

Vizualizaţi albumul foto făcut cu această ocazie.

Trackback-uri | Comentarii prin RSS

Postează un răspuns